August 5, 2017

July 27, 2017

Please reload

Recent Posts

Anya lánya kapcsolat, avagy amiről nem beszélünk

September 10, 2018

1/2
Please reload

Featured Posts

Egy utazás/terápia története

February 9, 2018

 

 

A páciens - akit most nevezzünk Sanyinak, az ő kérésére – azzal keresett meg engem, hogy segítsek neki a női oldalával, ezáltal a feleségével és a gyerekével kapcsolatos, most a felszínen lévő probléma megoldásában.

Ilyenkor igyekszem segíteni a pácienst a miértekre a választ megtalálni és a megértést, felismerést megtalálni. Ha ezek megvannak, akkor a változás is kézenfekvő, ami nem csak a páciensre, hanem minden érintett személyre jó hatással van.

Mielőtt elkezdtük a terápiás technikát, megbeszéltük, hogy olyan életet nézünk meg, ahol a nőiségével kapcsolatos elakadásokat, valamint a gyerekekhez fűződő viszonyát tárjuk fel. Ez egy férfi lét során is fontos szereppel bír, hiszen a férfiaknak is van női oldaluk, és ha ez sérült, bármilyen okból kifolyólag, akkor hátráltatja az érzelmei megélésében, kifejezésében, az elköteleződésben és a családalapításban.

Miután meghatároztuk a témát, kezdődött az utazás.

Az élet, ahova érkeztünk az 1750-es év volt Bréma városában egy átlagos fogadó, az átlagos kocsmárossal és átlagos vendégkörrel. Aki ebből meglehetősen kitűnt, az a szőke, szép arcú, bögyös, hölgyemény volt, aki emelte a hely színvonalát. Ő volt Sanyi, a páciens.

Amikor teljes mértékben sikerült elfoglalni az előző életében lévő testét és személyiségét, a legelső és egyben a legnagyobb döbbenetét kiváltó érzése és gondolata az volt, hogy ő imádja a szexet. Amivel ugye nincs is semmi baj, hiszen ami jó, azt élvezni és csinálni kell. Ami számára megdöbbentő volt, hogy ő ezt betegesen imádta. A kéjnek alárendel mindent, az uralkodik rajta.

Ezen a ponton meg is álltunk és megnéztük, hogy ez az érzés vajon  jelen életében jelen van-e. Természetesen jelen volt. Megértette belőle, hogy miért vonzódik bizonyos tudatmódosító szerekhez és miért használja őket. Ami fontos ebben az, hogy megértette és felismerte, hogy jelen életében miért küzdött ezek abbahagyásával és miért nem sikerült neki. Hiába kért szakembertől segítséget, mert a tudatalattiban futó kéjes vágyát nem sikerült teljesen feloldani.

Térjünk vissza a történethez. Mi okozott még kéjt számára a szexen kívül, mi társult hozzá. Hát a szex által hatalma volt a férfiak felett, hiszen azt tehetett velük, amit csak akart, teljesítették minden kívánságát. Annyira élvezte ezt, hogy mindent ennek rendelt alá. Aztán, ahogy az lenni szokott, beütött a krach. Terhes lett a szép, szőke bögyös leányzó és nem is egyszer, de mivel a kéj és a hatalom együtt erősebb volt, mint az anyai ösztön, ezért volt, hogy alkalmazott szerektől megszűnt a terhessége vagy ha ez nem sikerült, akkor megszülte és odaadta valakinek, mert őt nem érdekelte, hogy mi lesz velük.

A kéj, ami ellen nem tudott küzdeni magában és az ezzel járó hatalom vitte magával az élet sodrásában, egészen addig, amíg a sokadik vetélés és szülés után, erősebb  lett benne az anyai ösztön, ami viszont azzal járt, hogy a kocsmárosnak nem hozott elég hasznot, mert már nem volt hajlandó a vendégek kedvére tenni. Így az utcára került, ahol a bűntudattal, mardosó lelkiismerettel tengette az életét, ami ezek után nem tartott sokáig. Sanyi megfogalmazása szerint: „ A bűntudattól elrothadtam belül és kívül is.” Így is érte a halál, mocskosan, büdösen, betegségtől és bűntudattól rothadó testtel egy pocsolyában.

A történet itt még nem ért véget és az utazás sem, mert megnéztük a gyerekkorát, hogy miért is alakult így az élete. Így visszamentünk oda. Mint kiderült, nem ismerte a szüleit, helyettük az a kocsmáros nevelte fel, akivel dolgozott és hozta neki a pénzt. Ez az ember volt az, aki bevezette őt a szexualitás rejtelmeibe és rajta tapasztalta meg először a férfiakra tett hatását és a hatalmat, ami erre az útra vitte. Ami a kéjt és annak kielégítésének a vágyát nem magyarázza, ha viszont abból a szemszögből közelítjük meg a dolgot, hogy a szülői szeretetet nem tapasztalta meg, sőt igazán az ilyenfajta szeretetet egyáltalán nem. Amit fejben összekötött az a szex, a kéj és a szeretet, szerelem fogalma. A kettő egy és ugyanaz volt számára. Az érzelmi űrt a szexszel és kéjjel pótolta és töltötte ki. Amikor ezt felváltotta a gyerekhez való kötődés, amit a gyerek hiánya miatt felváltott a bűntudat és végül a halál választása.

Láthatjuk az utazott életből, hogy amire kerestük a választ, azt meg is kaptuk. A női oldalával, és ezáltal a feleségével kapcsolatos problémára és a gyerekekhez fűződő viszonyára is. Ráadásként fény derült a szenvedélybetegsége okára is, azaz az érzelmi hiányra és bűntudatra, mely jelen életére is kihat. Illetve már csak kihatott, mert a felismerés és megértés megtörtént és a technika segítségével az érzelmi feloldódás is.

A következő történet a jövő héten……

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square